Što ako sam zakasnio uplatiti produljenje domene i ona je istekla ?

Domena tada dobiva status tzv. "expired" (istekla domena). Registrar isključuje domenu i vaše stranice više nisu dostupne.

Ono što treba ovdje naglasiti je da ukoliko je na dan isteka usluge Vaša stranica postala nedostupna, znači da je na isti dan i istek registracije domene. Na to nemamo utjecaja jer domenski registrari domene isključuju automatski na dan isteka registracije, ako registracija nije obnovljena. Zato je Vaša stranica postala nedostupna. Nažalost, mi ne možemo uplatiti obnovu registracije iz razloga što nam ništa ne može jamčiti da Vi zaista želite obnovu registracije i samim time produžiti uslugu.

Kako je već objašnjeno, domene ističu i bivaju isključene od strane domenskog registrara na dan njihovog isteka. Domenski registrar ne jamči mogućnost obnove registracije po standardnoj cijeni nakon isteka domene. Korisnik je dobio najmanje jednu obavijest o približavanju isteka registracije domene i prema tome je sam odgovoran za eventualni gubitak domene.
Registraciju domene je obično moguće obnoviti još 2-3 tjedna nakon isteka registracije, ali vam to nikako ne možemo u potpunosti jamčiti niti možemo jamčiti standardnu cijenu za obnovu takve registracija koja je istekla. Nakon tog razdoblja registrar naplaćuje obnovu registracije cca 250 USD. Ukoliko niti tada ne obnovite registraciju domene, domenu gubite.
Zato je vrlo bitno da uplaćujete produljenja u za to predviđenom roku i da nam javljate svaku eventualnu promjenu vaše e-mail adrese kako bi sigurno bili pravovremeno obaviješteni o svim novostima. Davatelj usluge nije odgovoran za eventualno prouzročenu štetu nastalu istekom domene ili bilo koje druge usluge koju davatelj usluge pruža korisniku.
  • 1 Korisnici smatraju ovo korisnim
Da li je Vam je ovaj odgovor pomogao?

Članci koji odgovaraju zahtjevu

Što je domena ?

Domena je vaša internet adresa. Da bi vaša web stranica bila vidljiva na internetu, mora imati...

Da li mogu pristupiti svojoj Internet adresi-domeni sa ili bez prefiksa www ?

Da, svojoj Internet adresi možete pristupiti na oba načina. Domena koju registrirate ustvari je...

Da li možete registrirati domenu za mene ?

Naravno, pogledajte koje domene nudimo na stranici domene . Vaše se ime, odnosno onoga za koga...

Da li već postojeću domenu mogu preseliti na vaš server ?

Da. Potrebno je da u vašem registraru domene upišete nameservere za koje ćemo vam mi poslati...

Da li domenu, koju sam preko vas registrirao, mogu preseliti na neki drugi registrar ?

Da. Bitno je napomenuti da transfer morate inicirati najkasnije 10 dana prije isteka tekućeg...

Powered by WHMCompleteSolution